Fordele ved Earthing (jordforbindelse af kroppen)

Forskning og praktiske erfaringer har vist, at Earthing kan have mange gavnlige effekter på vores helbred og velvære.

Der er lavet mere end 15 studier og artikler om Earthing i peer-reviewede tidsskrifter. Her er de positive effekter man har fundet, ved at man jordforbinder sin krop:

Øjeblikkelige ændringer (inden for 4 sekunder med jording)

 • Beroligende effekt på nervesystemet.
 • Muskler begynder at slappe af og vender tilbage til normal spænding.

30-120 minutter daglig jording

 • Reducerer stress
 • Lindrer smerter
 • Reducerer inflammation
 • Forbedret hjerterytme-variabilitet (= sundt hjerteslag)
 • Forbedret blodcirkulation
 • Understøtter hjertekar-systemet og et sundt blodtryk
 • Øger positiv mental indstilling og afslapper det følelsesmæssige

At sove jordet

 • Alle fordelene som er anført ovenfor
 • Dybere søvn
 • Falder hurtigere i søvn
 • Vågner mindre op i løbet af natten og vender hurtigere tilbage til dyb søvn
 • Mere energi i løbet af dagen
 • Mindre følelsesmæssig stress
 • Mindre smerter i bevægeapparatet (muskler, led, knogler), mave tarmproblemer, hovedpine og menstruationssmerter
 • Færre smerteforstyrrelser under søvnen
 • Reducerer effektivt inflammation og frie radikaler i kroppen
 • Forkorter restitutionstiden efter fysisk anstrengelse

1. Forbedret søvn

I det moderne liv kan det være svært at få de 8-10 timers anbefalede søvn hver dag. Søvnløshed og søvnforstyrrelser er også støt stigende. Normalt er kortisol-niveauerne lave om natten for at hjælpe os med at sove bedre og høje om morgenen for at holde os vågne og friske, når vi står op. Hvis kortisol niveauerne er i ubalance kan det holde dig vågen om natten og døsig gennem dagtimerne. Den gode nyhed er dog, at jording hjælper med at regulere søvnmønstre ved at forbedre niveauet af kortisol, et hormon, der udskilles af binyrerne.

En blindet pilotundersøgelse gennemført af Ober på 60 forsøgspersoner viste, at jording tilvejebringer forbedret søvn, foruden en række andre sundhedsmæssige fordele. Forskerne Ghaly og Teplitz har lavet en pilotundersøgelse med 12 personer og fandt, at jording om natten forbedrer kortisolniveauerne så det medvirker til forbedret søvn, reducerer morgentræthed og øger energiniveauet i dagtimerne.

2. Inflammation

Inflammation er kroppens beskyttende reaktion mod fremmede stoffer, såsom allergener, patogener, og irritanter. Immunsystemet udsender anti-inflammatoriske celler, såsom fagocytter og neutrofiler til at ødelægge disse skadelige stoffer.

Disse celler undergår respiratorisk sprængning og udsender potente frie radikaler. Frie radikaler er ioner der mangler en elektron. De frie radikaler ødelægger skadelige bakterier eller irritanter ved stjæle elektroner fra dem. Det er godt. Men nogle gange stopper de frie radikaler ikke der. Ved kronisk inflammation bliver der ophobet for mange frie radikaler og de begynder at angribe raske celler også!

Ved at jordforbinde dig selv optager kroppen mobile elektroner og negative ioner fra jorden. Da de frie radikaler mangler en elektron; vil de mobile elektroner levere den manglende elektron og neutraliserer dermed de frie radikalers dårlige virkninger. Derfor hjælper jording med at reducere inflammation og dens konsekvenser. Disse positive effekter af jording i forhold til inflammation er også blevet bekræftet med medicinske infrarøde billeder.

3. Stressreduktion

Vi oplever alle fra tid til anden høje niveauer af psykisk og fysisk stress. Desværre er det ikke altid let eller muligt at bremse stressen og afstresse. Jording vil sandsynligvis hjælpe med at reducere dit stressniveau betydeligt. Forskerne Chevalier, Mori, og Oschman har foretaget en pilotundersøgelse med 58 personer (28 jordet og 30 ikke jordet) og konkluderede, at jording har en positiv effekt på den elektriske aktivitet i hjernen, muskler, det autonome nervesystem og blodcirkulationen, således at spændinger og stress mindskes.

4. Muskelømhed og restitution

Muskelømhed er en almindelig årsag til smerter blandt sportsfolk og personer med en meget aktiv livsstil. Trætte muskler kan gradvist udvikle inflammation og smerte. Generelt lider atleter og fitness-entusiaster af forsinket muskelømhed, der sætter i 24-48 timer efter intens fysisk aktivitet. Det kan tage de ømme muskler 5-6 dage at komme sig helt – med eller uden behandling.

De fleste behandlinger er ikke stand til at reducere denne restitutionsperiode, men nogle hjælper dog imod smerten.

En pilotundersøgelse har dokumenteret, at jording reducerer smerte og ømhed samt musklernes restitutionstid.

Faktisk var antallet af hvide blodlegemer meget lavere blandt de forsøgspersoner, med muskelømhed, der fik jording, end hos dem der ikke fik jording.

5. Smertebehandling

Inflammation er en førende årsag til smerte, især fordi de fleste medicinske sygdomme forbundet med smerte har noget underliggende inflammation i de berørte områder.

Overanstrengte muskler og stress er nogle andre almindelige årsager til smerter. Ober undersøgelse med 60 forsøgspersoner dokumenterede klart en markant sænkning af smerter hos forsøgspersonerne efter de fik jording. Dette er gentaget af andre undersøgelser, der også bekræftede at jording reducerer inflammation, stress, og muskelømhed. Dette tyder på, at jording byder på meget mere end smertebehandling alene.

Jordens overflade har en negativ potentiale og masser af frie elektroner, der konstant genopfyldes via bevægelige vinde, vand, sollys, og meteorologiske begivenheder. Når du tilslutter din krop til jordens naturlige, blide elektriske energi, oversvømmer du din krop med frie elektroner, som ophæve frie radikaler ved ophæve deres ladning og effekter. Jording er en potent antioxidant, der naturligt kan understøtte dit helbred og velvære.

6. Blodcirkulation, forhøjet blodtryk og hjertesygdomme

Blod transporterer ilt rundt i kroppen. Forskere der studerede effekten af jordings påvirkning af blodet i 10 forsøgspersoner fandt, at jording reducerer blodets viskositet. Det betyder at jording virker blodfortyndende og forbedrer den generelle blodcirkulation og iltning i kroppen.

Det er gode nyheder for folk på udkig efter en naturlig måde at forbedre deres blodcirkulation samt for folk med højt blodtryk eller hjertesygdomme. Hos aldrende mennesker kan jording også bruges som en forebyggende foranstaltning i forhold til at skabe god blodgennemstrømning og pumpefunktion i hjertet, og forebygge hjerteskader og blodpropper.

Bemærk: Hvis du tager blodfortyndende medicin, er det vigtigt, at du konsulterer din læge, så det bliver en kontrolleret proces at begynde at bruge Earthing / jording.

7. Antioxidanter

Antioxidanter er heltene i kampen mod frie radikaler, som er blevet forbundet med alt fra ældning til kræft. Så der er ikke underligt, at så mange mennesker i dag spiser fødevarer rige på antioxidanter eller tager et dagligt tilskud, der  indeholder dem.

Men der er en anden enklere måde at få antioxidanter, og det er direkte via jorden, hvis overflade er en potent kilde til antioxidanter. Faktisk er jorden  den største antioxidant der findes!

Jordens overflade har et negativt potentiale med masser af frie elektroner, der konstant strømmer rundt.

Når du forbinder din krop til jordens naturlige, blide elektriske energi,  oversvømmes din krop med frie elektroner, som ophæver de frie radikalers negative virkninger ved at levere den elektron de mangler i deres struktur. Jording er en potent antioxidant, der naturligt kan understøtte dit helbred og velvære.


Referencer

Ober C. Grounding the human body to neutralize bioelectrical stress from static electricity and EMFs. ESD Journal, January 2000.

Ghaly M, Teplitz D. The biologic effects of grounding the human body during sleep as measured by cortisol levels and subjective reporting of sleep, pain, and stress. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2004;10(5):767–776.

Chevalier G, Mori K, Oschman JL. The effect of Earthing (grounding) on human physiology. European Biology and Bioelectromagnetics. 2006;2(1):600–621.

Chevalier G, Sinatra ST, Oschman JL, Delany RM. Grounding the human body reduces blood viscosity—a major factor in cardiovascular disease. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2013;19(2):102-110.

Hvordan kan jeg opleve effekterne af jording på min egen krop?

Det er meget simpelt. Smid skoene og gå med bare fødder i græs, på jorden, på stranden. Eller tag et bad i en sø eller i havet. Og så mærk efter hvad det gør ved din krop og dit velvære.

En enkel og praktisk måde at få jording hele året er fx at sove på et Earthinglagen. Med vores førsteklasses Earthing-produkter får du jording, når du sover, arbejder eller slapper af i dit hjem. Nemmere bliver det ikke.

Se markedets bedste Earthing-produkter her
Ansvarsfraskrivelse: Her på Q Living's hjemmeside omtaler vi kendte effekter af fænomenet Earthing / jording: Dét, at man etablerer en elektrisk kontakt mellem kroppen og jordens overflade. Forskning har vist, at nogle effekter kan observeres umiddelbart, imens andre optræder efter længere tids Earthing. Earthing svarer til at gå med bare fødder på græs og er helt naturligt. På grund af muligheden for at kroppen re-justerer sig på forskellige måder, når man jordforbinder sin krop, anbefaler vi personer med helseproblemer eller medicinforbrug, at konsultere sin læge inden man starter med jording. Det er især relevant, hvis du tager blodfortyndende medicin, da jording af kroppen kan have en blodfortyndende effekt. Som forhandler af Earthingprodukter, hævder vi ikke at der er sundhedsfremmende effekter ved brug af selve produkterne, og brug af dem sker på eget ansvar.