Hvad er Earthing?

Idéen bag Earthing

Princippet og ideen bag Earthing er meget enkel: når vi er i kontakt med jorden opnår vi en elektrisk balance, som har fundamentale effekter på vores helbred!

– og hvis man lige tænker lidt efter så er det måske ikke så underlig en idé!

Alle levende væsener er i konstant kontakt med jorden. Det har vi mennesker også været – indtil vi begyndte med gummisåler og gulvmaterialer der isolerer os fra jorden. Det moderne menneske kan nemt gå igennem en hel dag uden jordforbindelse. Det vi nu ser, er, at det har store konsekvenser for vores helbred og velvære.

I kontakt med moder jord

Den enkleste måde at få jordforbindelse på er at gå ud med bare fødder på græsset, på jord og på andre elektrisk ledende materialer. Trægulve og asfalt er isolerende, men f.eks. et stengulv eller ubehandlet beton virker fint. Et bad i havet – optimalt!

 /></p><p><strong>Jordforbindelse tilfører kroppen en strøm af elektroner</strong> (antioxidanter), som neutraliserer frie radikaler og dæmper inflammation – to af de mest primære faktorer i ældning og sygdom. Earthing øger blodcellernes såkaldte “Zetapotentiale”, hvilket gør blodet mere letflydende. Endvidere kan man måle en umiddelbar beroligelse af det autonome nervesystem, samt måle nogle rytmer man ikke kan måle i mennesker uden jordkontakt – jordens rytmer! Dette er bare nogle af de spændende effekter man indtil videre har opdaget.</p><h2>Antioxidanterne</h2><p>Når vi forbinder os til jordens overflade får vi adgang til dens uudtømmelige reserver af frie elektroner. Negativt ladede elektroner, der strømmer ind i kroppen og fylder vores egne lagre med den “perfekte antioxidant”. Disse elektroner har den samme effekt i kroppen som de antioxidanter vi tager i form af f.eks. C og E vitaminer, og udgør derfor en optimal bekæmpelse af frie radikaler, som ellers skader kroppens væv og celler. Det vurderes at hver celle vi har i kroppen dagligt udsættes for ca. 100.000 angreb, så antioxidanter er særdeles vigtige.</p><p>Dette er forklaringen på, at jordens frie elektroner hjælper med at reducere inflammation (betændelsestilstande) og dermed smerte, og hvorfor de reducerer aldringsprocessen.</p><p><img data-lazyloaded=

Earthing kan reducere inflammation, som demonstreret her. Billedet viser termografi-scanninger af et par inflammerede ben (knæ). De inflammerede områder viser sig i de varmere farver, gul, orange og rød. Billedet til højre er taget efter at benene har været jordforbundet, og det ses tydeligt hvordan inflammationen er dæmpet ned.   

Ved at skabe kontakt til jorden kan du absorbere 100 gange så mange antioxidanter som du får gennem dine kosttilskud – helt gratis!

Biorytmerne

Forbindelsen til jordens naturlige felter og rytmer har vist sig at have normaliserende effekter på vores naturlige biorytmer. Hvis du for eksempel går barfodet i en halv time efter en lang flyvetur, så vil dine cyklusser normaliseres og du vil hurtigt overvinde jetlag.

Kortisol-Studie

Niveau af stresshormonet kortisol målt i 12 testpersoner, før og efter de har sovet med jordforbindelse over en periode på 8 uger. De 12 kurver er her vist lagt ovenpå hinanden. Det ses tydeligt at jordingen sænker niveauerne, og normaliserer døgnrytmen til det, der er den normale døgnvariation. Læs studiet her (pdf).

Det er veldokumenteret hvordan stresshormonet kortisol fra binyrerne hurtigt vender tilbage til en normal døgncyklus ved jording. Man formoder at det er jordforbindelsens virkning på hjernens pinealkirtel (epifysen), som producerer hormonet melatonin, som regulerer mange processer i kroppen, inklusive søvnrytmer. Herved normaliseres også andre hormonelle processer.

For mere information kan vi varmt anbefale at læse bogen om Earthing, Earthing: Den helende jord.

Ansvarsfraskrivelse: Her på Q Living's hjemmeside omtaler vi kendte effekter af fænomenet Earthing / jording: Dét, at man etablerer en elektrisk kontakt mellem kroppen og jordens overflade. Forskning har vist, at nogle effekter kan observeres umiddelbart, imens andre optræder efter længere tids Earthing. Earthing svarer til at gå med bare fødder på græs og er helt naturligt. På grund af muligheden for at kroppen re-justerer sig på forskellige måder, når man jordforbinder sin krop, anbefaler vi personer med helseproblemer eller medicinforbrug, at konsultere sin læge inden man starter med jording. Det er især relevant, hvis du tager blodfortyndende medicin, da jording af kroppen kan have en blodfortyndende effekt. Som forhandler af Earthingprodukter, hævder vi ikke at der er sundhedsfremmende effekter ved brug af selve produkterne, og brug af dem sker på eget ansvar.